Rendszeres olvasók

2008. aug. 30.

Ahol laktunk volt egy bőven termő szederbokor.Na én min-
dennap megettem egy kis tálkával.Nagyon finom ,értékes
gyümölcs.Egy kis patak Tés folyik keresztül a falun.
Először nem tudtuk miért áll az út közepén víz,de aztán meg-
tudtuk,hogy így folyik át a patak az úton.Ilyen kacskaringós
volt az út a faluban.Meg ilyen meredek.
Na ,hamar végetért ez a pár nap.Indultunk haza a síkságra.


A Milenniumi kilátóból ilyen a panoráma Cserépfalun.
A barlanglakásokat már sajnos nem tudtuk lefényképezni,mert lemerült az elem.Olyan puha a kő itt a hegyoldalon,riolittufa,hogy könnyedén ki tudták faragni a kisebb nagyobb lakásnak valót.Kisamerikás lakásnak csúfolták a helyiek.

Másnap Bogácsra mentünk át.Ez 4 km-re van a lakhelyünktől,de a kanyargós út miatt sokkal többnek érez-tük.Kaptárkövet ,nagy nehezen meg is találtuk.Lepkekiállításon is voltunk.Utána átmentünk Cserépfalura és itt az ősember barlangjába másztunk fel.Nagyon meredek volt az út.
Nagyon tetszett ahogy a turistákat tájékoztatják.A falu elején van egy falu térkép,bejelölve a főbb látnivalókkal.
Mondanom sem kell ,hogy mi ennek ellenére is csak másodszori nekifutásra találtuk meg a kaptárkövet.Ez egy vulkáni kitörés okozta kinövekedmény.Vagy valami ilyesmi.Olyan ,mintha betonhegy lett volna.
Ebből egyik én vagyok,
ahogy megmosakodtam a Szalajka patakban.
Nagyon klassz hideg volt
a víz.

Lefele gyalog sétáltunk,de pont elég volt az is.Mindig azt hittük már mindjárt leértünk,de nem.Nagyon szép volt a Fátyol-vízesés.Mondják száraz időben nincs is.Szerencsénk volt ,most nagyon szép volt a zuhatag.A pisztrángos neveldét is megnéztük.Vettünk is egy füstölt pisztrángot.Az árát beszoroztam az ott látott renegeteg hallal.Hát egy vagyon jött ki.Vagy két órai séta után értünk le.Látam sok szép virágot is,meg egy dámvadat is borjával.

Izgatottan készülődtünk Szilvásváradra,pedig akkor még nem is tudtuk milyen szerpentin út vezet Noszvajból Egerbe.Én attól féltem,hogy el ne tévedjünk Egerben,mert akkor egy csomó idő elmenne a jó út keresésére.De a házigazdánk olyan jól elmagyarázta az útvonalat,hogy hála a jó navigálásomnak nem tévedtünk el.Szilvásvárad gyönyörű volt.A kisvonat nagyon drága.Az interneten én fele ennyiért olvastam ,hogy kerül a jegy.Na mindegy ,klassz volt olyan igazi fapados nyitott tetős.Szép volt a kilátás.
Az előbb egy más kép is belekerült amit nem itt kellett volna mutatnom,de már nem tudom törölni.Mert nem tudom,hogy kell.Mindegy, a piros bútor még a matyóktól való.A többit meg mikor lefele jöttünk akkor láttuk.


Lefele már sokkal könnyebb volt jönni.

2008. aug. 25.

Szerencsénk volt,hogy fel tudtunk menni az Imány tetőre,mert egy odavalósi ember ment elöttünk az unokáival,valami csapáson.
Különben mi nem találtunk volna oda.
Egyébként nagyon barátságosak az errefelé lakók.Az idős nénikék mentek a templomba,mikor jöttünk lefele a hegyről és ránkköszöntek.Na innentől kezdve mi is előre köszöntünk mindenkinek.Ha más köszönt nekünk előre ,akkor tudtuk,hogy ő idevalósi.Megérkeztünk Noszvajra.Már megmásztuk az Imány tetőt.Ilyen a kilátás innen.Ez volt kirándulásunk második állomása.Mezőkövesd a Hadas városrész.
Itt régi házak,régi mesterségek képviselői,úgymint bútorfestő,hímző , mézeskalácskészítők" laknak".
Itt van Kis Jankó Bori emlékháza is.