Rendszeres olvasók

2013. jan. 6.

Első mézeskalács sütésem

Karácsonyra készülődve lányom mondja,nem sütünk mézeskalácsot.
Á,mondom az nagyon nehéz dolog.
Összegyúrtuk,de nem akart összeállni sehogy.Az egész a kezünkre ragadt.
De olvastam a neten,hogy nem szabad több lisztet hozzátenni,csak ami a receptben szerepel.
Na állt egy éjszaka a hűtőben ,és másnap reggel ,lám csodák csodája két-három gyúrás és összeállt
a tészta.
Már csak a nyújtás ,szaggatás na és a díszítés maradt.
Gondoltam majd megsütjük,jó lesz az díszítés nélkül is,meg lehet enni úgy is.
De megint a lányom "Nem úgy van az!Ki kell díszíteni."
Szerintem egész jól sikerült,két napig nem is nagyon mertünk belőle enni,mert olyan szépek lettek.
De persze azért  közben el-el tűnt belőle.
Ennyi lett egy adagból.
fél kg liszt,
25 dkg méz,
10dkg cukor,
10dkg margarin,
kávés kanál szódabikarbóna.
2 tojássárga,1 tojás
mézeskalács fűszerkeverék.
A mindmegette  oldalon találtam.
Nagyon finom és puha lett már aznap.



Nincsenek megjegyzések: